Besökare till Skånes Kommuner

För dig som är inbjuden till en aktivitet hos Skånes Kommuner finns det nu två sätt att komma in. Antingen använder du det Besökspass du fått skickat till dig eller så använder du porttelefonen och väntar på att bli insläppt.  

Besökspass är en QR-kod som du enkelt använder för att komma in genom såväl gatuentrén vid Fabriksgatan 2F, som entrén till våra lokaler på plan 2. Vill du inte använda ett Besökspass kan du ringa på porttelefonen och vänta på att bli insläppt.

För att kunna använda ditt Besökspass behöver du aktivera Besökspass-funktionen via webbläsaren i din mobiltelefon.

Aktivera Besökspass-funktionen

Du kan klicka på bilderna nedan för att se dem i full storlek. 

 1. Börja med att surfa till skaneskommuner.app i din mobiltelefon. Använder du iPhone så rekommenderar vi att du använder Safari som webbläsare.
 2. För att göra det enklare att hitta tillbaka till dina Besökspass i framtiden så föreslår vi att du lägger till Besökspass som en webb-applikation på hemskärmen på din mobiltelefon. En webb-applikation fungerar delvis som en egen app, så om du aktiverat Besökspass-funktionen innan du lägger till den på hemskärmen, måste du aktivera Besökspass-funktionen/-appen igen.
  Så här gör du på en iPhone för att lägga till Besökspass som en webb-app på hemskärmen:
              
  Klicka på Dela i Safari när du surfat till sidan. Drag därefter upp delningsfliken som visas, så att du ser
  Lägg till på hemskärmen. Klicka på Lägg till på hemskärmen. Klicka därefter på Lägg till. Nu har du Besökspass som en webb-app på hemskärmen.
 3. Nu ska du påbörja aktiveringen av Besökspass på din mobiltelefon genom att ange din epostadress. Det är viktigt att du använder samma adress som du tar emot inbjudningar från Skånes Kommuner.
  Skriv in din epostadress och klicka på Skicka.
 4. Du kommer nu att få ett epostmeddelande med en sex-siffrig aktiveringskod. Mata in aktivieringskoden i Besökspass-funktionen/-appen. Det kan ta några minuter för epostmeddelandet att komma fram. Besökspass kommer ihåg hur långt du kommit i aktiveringen, så även om du klickat dig till eposten på telefonen så är Besökspass redo att ta emot din aktiveringskod när du klickar tillbaka till Besökspass.
  När du matat in din aktiveringskod klickar du på Skicka. Aktiveringskoden är giltig i två (2) timmar från att du påbörjade aktiveringen.
 5. Om du matat in rätt kod så är Besökspass aktiverat nu. Du bör se det eller de Besökspass som du blivit tilldelad.

Använda Besökspass för inpassering

En timme innan aktiviteten startar aktiveras ditt Besökspass. Då visas QR-koden på skärmen istället för informationen om dina tilldelade Besökspass.

När du kommer till Skånes Kommuner så ska du använda entrén Fabriksgatan 2F. Du skannar ditt Besökspass genom att hålla telefonen ca 20 cm under QR-kodsläsaren märkt Skånes Kommuner. Håll telefonen med skärmen uppåt mot QR-kodsläsaren. QR-kodsläsaren lyser grönt när den accepterat din QR-kod.

Håll telefonen 10-15cm under läsaren.

Utanför Skånes Kommuners entrédörr på plan 2 finns en likadan QR-kodsläsare. Du gör på samma sätt för att läsa av din QR-kod här. Du måste hålla telefonen 10-15cm under läsaren för att den ska kunna läsa av din QR-kod!

Tänk på att Besökspasset är personligt och alla som är inbjudna har tilldelats ett eget Besökspass till Skånes Kommuner.

Välkommen

Har du problem med att aktivera Besökspass på din telefon?

Maila vår servicedesk på servicedesk@skaneskommuner.se