Återhämtning vid psykisk ohälsa

Med vår föreläsning vill vi ge hopp och kunskap om återhämtning vid psykisk ohälsa. Det finns mängder av utmaningar. Bland det viktigaste är att bevara hoppet om återhämtning som en möjlighet. Detta och annat vill vi tala om när vi samlas i höst.

  • Återhämtning, kunskap och erfarenheter
  • Att bevara och förmedla hopp om återhämtning

Innehåll

  • Återhämtning vid psykisk ohälsa: kunskap, innebörd i begreppet, den individuella processen och samhällsperspektiv
  • En egen berättelse
  • Frågor och dialog

Camilla Bogarve driver företaget Veckla och är verksamhetschef för personligt ombud, PO Skåne.

Camilla är socialarbetare med vidareutbildning I psykiatrisk rehabilitering Center for Psychiatric Rehabilitation vid Boston University och Supported employment IPS modellen via Dartmouth College USA. Camilla Har lång erfarenhet av att ha arbetat med samhällsbaserat stöd till personer med psykisk ohälsa. Utöver detta arbetar hon med att stödja olika organisationer och verksamheter genom konsultation, handledning, föreläsning och utbildning inom områdena återhämtning, psykiatrisk rehabilitering, Supported Employment och Supported Education.

Anna har läst beteendevetenskap, själavård, och teologi på Lunds universitetet. Sedan 2008 har hon föreläst runt om i Sverige kring bemötande och återhämtning från psykisk ohälsa – men också jobbat flera år med ungdomar som anställd inom Svenska Kyrkan. Sedan 2019 är Anna verksamhetssamordnare för Friskvårdsklubben i Malmö. Friskvårdsklubben är en ideell förening vars syfte är att stödja personer med psykisk ohälsa till återhämtning genom fysisk aktivitet och social gemenskap, – samt att verka för att personer med psykisk ohälsa ska ses som aktiva individer och en tillgång i samhället.

Välkommen med din anmälan!

OKTOBER 19
Evenemangsinfo

När

2021-10-19 16:00 - 19:00

Var

Digitalt

Målgrupp

För dig som är drabbad av psykisk ohälsa eller du som är anhörig eller vän.

Medverkande

Camilla Bogarve och Anna Glistrup


Sista anmälningsdatum

2021-10-05


Sidansvarig

Helena Soomus

Administratör