FoU Skolas seminarium: ​Leda och organisera för psykisk hälsa


Fullbokat!


Den 11 april välkomnar FoU Skola docent Lisa Hellström från Malmö universitet.  

Hellström var inledningstalare på Lärarnas skolutvecklingskonferens 2023 och många som inte kunde vara med då får nu chansen att lyssna och diskutera med henne. Även om du var där kommer detta seminarium att ha en delvis annan inriktning. Under seminariet diskuteas ny forskning ur ett ledarskapsperspekiv: Hur kan vi utifrån de forskningsresultat som Hellström lyfter fram arbeta vidare för att leda och organisera för ungas hälsa? 

Föreläsningen vänder sig till dig som är rektor, lektor,leder och organiserar elevhälsa förstelärare, försteförskolelärare, utvecklingsledare, forskare, skolchef och skolpolitiker.  

Om du är nyfiken på de forsknings- och samverkansprojekt som Hellström är en del av läs mer här:
Lisa Hellström | Malmö universitet (mau.se)

Program

09.30
Kaffe och macka

10.00-12.00
Docent Lisa Hellström från Malmö universitet föreläser och problematiserar kring frågor om ledarskap kopplat till barns och ungas psykiska hälsa. Hur bygger vi en hälsosam lärande organisation? Hellström har lett flera forskningsstudier kring barns och ungas hälsa och är också med i flera samarbeten med bland annat Malmö stad kring ungas hälsa. I föreläsningen fokuserar Hellström på de hälsofaktorer som finns för ungas välmående och problematiser utifrån sin forskning kring hur vi genom ledarskap och organsiering kan arbete för en bättre hälsa för unga i skolan. 

APRIL 11
Evenemangsinfo

När

2024-04-11 09:30 - 12:00

Var

Elite Plaza i Malmö samt digitalt. Föreläsningen spelas in.

Målgrupp

​Lektorer, rektorer, förstelärare, försteförskolelärare, elevhälsa, skolchef och utvecklingsledare, skolforskare, skolpolitiker samt andra som arbetar med utbildning och barns och ungas psykiska hälsa.


Sista anmälningsdatum

2024-03-21

Avanmälan

​Rektorer i våra rektorsnätverk går kostnadsfritt (ange i anmälan). Övriga betalar 200 kr för seminariet. ​Sker avanmälan efter anmälningstidens utgång debiteras hel avgift.


Sidansvarig

Malin Bardenstam

Vetenskaplig ledare