Vård- och omsorgsambassadörsutbildning modul 1-5 – FEBRUARI

UTBILDNING VÅRD OCH OMSORGSAMBASSADÖR MODUL 1-5

UTBILDA DIG TILL VÅRD- OCH OMSORGSAMBASSADÖR 

Brinner du för ditt arbete? Är du en god ambassadör och förebild för yrket och verksamhetsområdet? Vill du inspirera och motivera andra människor att utbilda sig och arbeta i vård och omsorg? Välkommen, då har du hittat rätt utbildning. 

Utbildningen är förlagd på tre heldagar 27-29 Februari och består av 5 moduler, den senaste modulen är det nya konceptet HälsoAgneterna – läs mer om det här Pilotprojektet HälsoAgenterna i mål – Så har sjätteklassare ökat intresset för en framtid inom vården – Skånes Kommuner (xn--skneskommuner-qfb.se)

Modulerna innehåller: 

Modul 1: Den här modulen handlar om hur vi alla ska ”agera” ambassadörer på arbetsplatsen. Hur kan vi skapa ett välkomnande klimat. 

Modul 2: Handlar om mässor och öppna hus som är vanliga sätt att informera om branschen. Modulen ger inspiration och tips på hur du som ambassadör kan agera i monter och hur du når målgrupperna. 

Modul 3: Handlar om Upplevelseverkstad, som är en metod för att nå både ungdomar och andra genom att de får uppleva och göra vård och omsorg. Under ca 3 timmar får du som kommer till verkstaden ”göra” fem till sex olika stationer, stationerna kommer att vara representativa för branschens bredd, dvs funktionshinder, psykiatri, hälso- och sjukvård samt äldreomsorg. 

Modul 4: Handlar om hur vi kan göra en bra prao-period för ungdomarna. Hur kan vi öka möjligheterna för fler ungdomar att göra prao inom vård och omsorg? Vad får ungdomar göra under sin prao och vad säger arbetsmiljölagen? 

Modul 5: Kunskap om HälsoAgenterna och workshop innehåll samt föreläsningsteknik och retorik. 

Max antal deltagare 

20 platser 

 

FEBRUARI 27
Evenemangsinfo

När

2024-02-27 08:30 - 16:00

Var

Microsoft teams

Målgrupp

Brinner du för ditt arbete inom vård- och omsorg? Är du en god ambassadör och förebild för yrket och verksamhetsområdet? Vill du inspirera och motivera andra människor att utbilda sig och arbeta i vård och omsorg? Välkommen, då har du hittat rätt utbildning. 

Medverkande

Tf regional processledare Petra Douhane


Sista anmälningsdatum

2024-02-05

Avanmälan

Avanmälan görs minst 10 dagar innan, om du uteblir utan att ha avanmält debiteras du 500 kr


Sidansvarig

Petra Douhane

Regional processledare